Metaller

Her hos in-Smykker fører vi kun smykker af den højeste kvalitet. Vi ønsker at levere de bedste og smukkeste produkter til de laveste priser. Derfor har vi valgt at fokusere på smykker med ædelmetalbelægninger, frem for smykker i rent guld, sølv eller platin.

Når vi siger ædelmetalbelægning, taler vi om at smykket er belagt med eksempelvis guld eller platin. Under ædelmetalbelægningen vil smykket bestå af et uædelt metal, oftest i form af en zinklegering. Men smykket vil altså fremstå med eksempelvis en guld eller platin overflade.

Da en ædelmetalbelægning ikke holder for evigt, vil den altid blive beskadiget med tiden - men med rette pleje kan dette udskydes i lang tid. Det vigtigste man bør huske for at holde smykket pænt længst muligt, er at undgå at bade med smykket. Man bør også undgå at belægningen ridses, derfor kan man med fordel opbevare smykket i et skrin eller lignende. Hvis smykket bliver mat efter noget tid, kan det oftest pudses op med en blød klud.

Da holdbarheden af belægninger afhænger af hvorledes smykket behandles, kan vi desværre ikke give garanti herfor.

Alle vores produkter er som nævnt af højeste kvalitet og er derfor naturligvis fri for nikkel, bly og cadmium.

Sten og krystaller

Det kan godt være lidt svært at finde rundt i de mange begreber der findes, når det kommer til smykkesten. Her hos in-Smykker sælger vi udelukkende smykker med simulerede diamanter, og kun af den højeste kvalitet.

Simulerede diamanter er kunstigt fremstillet og forekommer altså ikke i naturen som rigtige diamanter gør. Med tiden er man dog blevet så god til at fremstille disse simulerede diamanter at man i mange tilfælde ikke med det blotte øje kan se forskellen.

Når vi snakker simulerede diamanter er der grundlæggende tre forskellige typer. På billedet herunder kan du se de tre simulerede diamanter sammen med en ægte diamant.

Smykkesten til sammenligning

 

Type 1: Cubic Zirconia

Cubic Zirconia er den mest eksklusive og populære erstatning for en diamant, dette skyldes i høj grad at det utrænede øje ikke kan se forskel mellem en Cubic Zirconia og en ægte diamant. Cubic Zirconia eller CZ som det også kaldes, er ikke en kunstig diamant men derimod en ægte Cubic Zirconia. CZs er nemlig en kunst i sig selv.

En af de ting man bør bemærke ved Cubic Zirconia er at de er optisk fejlfri, hvorimod næsten alle diamanter har naturlige urenheder. Dermed svarer en CZ i renhed til en diamant af den absolut højeste klasse, nemlig en såkaldt ”Flawless” diamant.

Cubic Zirconia er normalt blanke, men kan også fås i flere forskellige farver. Grundet den relativ lave produktionspris, høje holdbarhed og dens visuelle lighed med en ægte diamant, er Cubic Zirconia en af de mest brugte erstatninger for diamanter.

Cubic Zirconia

 Cubic Zirconia og diamanter

  • • En blank (farveløs) Cubic Zirconia er ekstremt svær at skelne fra en diamant, for det utrænede øje er det praktisk talt umuligt at se forskel.
  • • Diamanter forekommer naturligt, hvorimod Cubic Zirconia er syntetisk fremstillet.
  • • Diamanter er den hårdeste ædelsten i verden, den har 10 på Mohs hårdheds skala. Cubic Zirconia er lidt blødere, men betragtes stadig som værende hård med en score på 8.
  • • Tyngden af en Cubic Zirconia betyder at den vejer cirka 75% mere end en diamant.
  • • Cubic Zirconias høje reflektionsværdi og gennemsigtighed efterligner de dyreste diamanter i klarhed og glans.

 

Type 2: Rhinsten

Rhinsten var oprindeligt sten krystaller (quartz) der blev samlet fra floden Rhinen, derfra også navnet. Nu bruges begrebet rhinsten for en simuleret diamant der er lavet af glas eller sten krystaller.

Hos in-Smykker sælger vi kun smykker med rhinsten af den højeste kvalitet. Velkendte Swarovski er det luksus mærke som er bedst kendt for sine præcise udskårne krystaller, overlegen kvalitet, slibning og polering. Swarovski er verdens førende inden for kunstige fremstillede krystaller og sætter standarden som alle andre forsøger at følge.

 

Stellux Austrian Crystal

Stellux er en af Swarovskis patenterede skæreteknologier. Med denne teknologi opnår krystallerne en høj præcision og en utrolig glans samt en perfekte geometri på hver krystal fra den mindste til den største af størrelserne.

Stellux krystaller har ni facetter sammenlignet med de fleste øvrige krystaller på markedet som kun har 8 facetter. Dertil kommer en bedre refleksion af lys, sammenligner man en Stellux krystal med en hvilken som helst anden, vil man kunne se at lys refleksionen på Stellux krystallen er markant bedre da den reflekterer fra en bredere vinkel.

Stellux krystaller er ofte brugt i smykker med mange små sten, da det her kan være svært at skelne mellem en Stellux krystal og en Cubic Zirconia.

Stellux krystal sammenlignet med almindelig

 

Type 3: Moissanite

Moissanite er endnu en mulig erstatning for en diamant. Firmaet Charles & Colvard har patent på fremstillingen af Moissanite indtil år 2015, derfor er denne sten væsentligt dyrere end for eksempel Cubic Zirconia. Moissanite er fremstillet af Siliciumkarbid og med en hårdhed på 9.25 på Mohs skala er den næsten lige så hård som en diamant.

Moissanite glimter og reflekterer flere farver end en ægte diamant, så meget mere at det faktisk også er synligt for det utrænede øje. Ligesom diamanter har Moissanite også urenheder, og er derfor ikke optisk fejlfri som Cubic Zirconia.

Da Moissanite er væsentligt dyrere end alle andre alternativer på markedet, fører in-Smykker normalt ingen produkter med Moissanite sten.