Når du køber en ring hos in-Smykker skal du vælge ringens størrelse inden du tilføjer den til din indkøbskurv. Når du handler online er det desværre ikke så nemt at afprøve størrelser som det er i butikkerne. Derfor er det vigtigt at du vælger den helt rigtige størrelse som passer nøjagtig til din finger, for at den er behagelig at have på.

Rundt omkring i verden benytter man forskellige ringmål, men her i Danmark måler man ringstørrelsen i mm, svarende til omkredsen af din finger. Har din finger eksempelvis en omkreds på 53mm svarer det til en ringstørrelse på 6½ i USA, i England derimod hedder størrelsen ”N” og i Tyskland er det størrelse 17.

Her hos in-Smykker benytter vi naturligvis den Danske standard, alle ringstørrelser er derfor opgivet i mm både omkreds og diameter. Herunder ses et eksempel med omkreds på 53mm og en diameter på 17mm.

 

Ring med vist diameter og omkreds

 

Find din ringstørrelse

Til dem der ikke kender deres ringstørrelse eller som er i tvivl følger der her fire forskellige måder hvorpå man kan finde sin ringstørrelse. Når du måler din ringstørrelse er det i øvrigt vigtigt at det er dine fingre har deres ”normale” størrelse. Hvis dine fingre er hævet (fx grundet varme eller graviditet) kan dette føre til en forkert måling.

Det mest optimale tidspunkt at måle fingeren på, er på slutningen af dagen da det er her vores fingre er størst. Man bør undgå at måle ringstørrelsen når man har kolde fingre, for her er fingrene nemlig mindre en normalt.

Desuden er det bedst at den ring du måler har nogenlunde samme bredde som den ring du vil købe. Det er fordi at en bred ring på 5mm eller derover fylder mere omkring fingeren og derfor ofte skal vælges en størrelse større for at den sidder behageligt.

Til almindelig orientering har kvinder normalt en ringstørrelse på 50-60mm (ca. 16-19mm). Her hos in-Smykker har vi ringe i størrelserne 49-60mm (ca. 15,5-19mm).

NB: Vi anbefaler at du bruger mindst to af metoderne men gerne flere, såfremt de giver samme resultat så har du din ringstørrelse. Ved at finde din ringstørrelse inden bestilling kan du være sikker på at ringen sidder ordentligt når du modtager den.

 

Metode 1: Brug vores måleskema

Vi har udarbejdet et skema som du kan udskrive og benytte til at finde din ringstørrelse. På dette skema er der to forskellige metoder man kan benytte til at finde størrelsen, den ene er ved at måle din fingerstørrelse med en skabelon og den anden er ved at sammenligne med din nuværende ring.

Vores ringstørrelser ligger meget tæt på hinanden, og det vil derfor ofte være muligt at gå en størrelse op og stadig passe ringen udmærket. Det er dog altid en god ide at bruge en ekstra metode udover vores skema til at måle ding ringstørrelse – så du kan være helt sikker.

 

in-Smykkers skabelon til at finde ringstørrelsen

 

NB: Når du udskriver skemaet er det vigtigt at det udskrives i 100% størrelse, altså må det ikke skaleres ved udskriften. Der er øverst på skemaet en test man kan følge for at sikre at siden er blevet korrekt udskrevet.

 

Metode 2: Mål diameter på eksisterende ring

Udover vores skabelon kan man også selv måle sin gamle ring, dette gøres ved at måle ringens diameter med en lineal. Det er ofte et spørgsmål om millimeter så du bør være meget omhyggelig når du måler din ring.

Måling af diameter

På billedet herover kan du se en ring der er målt til at være 17mm i diameter, du kan nu kigge på skemaet herunder. En diameter på 17mm svarer altså cirka til en ringstørrelse på 53, hvis diameter ligger lige midt mellem to størrelser bør man vælge den største af de to.

Tabel over ringstørrelser

 

Metode 3: Mål din finger

En anden metode vi har valgt at tage med, er at måle omkredsen på den finger som ringen skal passe til. I eksemplet her, har vi valgt at bruge en papirstrimmel til at måle ringstørrelsen.

Som alternativ til papir kan man også bruge et stykke snor på mindst 20cm, her skal man sørge for at vikle det et par gange rundt om fingeren og tegne en streg over snorene. Ringstørrelsen vil så være længden mellem to punkter på snoren.

1. Klip en papirstrimmel mindst 10 cm lang og 1-2 cm bred.

2. Placer strimlen eller snoren omkring den finger som skal måles. Sørg nu for at strimlen går hele vejen rundt om fingeren, hvis det er en snor du bruger skal den gå et par gange rundt.

3. Sørg for at strimlen eller snoren ikke sidder for løst rundt om fingeren, men heller ikke alt for stramt. Når du er tilfreds tegner du på papirstrimlen en streg lige hvor papiret når en hel omgang rundt om fingeren.

4. Læg nu papiret op mod en lineal og mål fra starten af strimlen til stregen, den aflæste værdi er ringstørrelsen (på billedet her er det cirka 55).

Måling af ringstørrelse med papir

 

Metode 4: Lån en ringmåler af in-Smykker

Den sidste metode vi har valgt at tage med, er også den mest nøjagtigt - nemlig en professionel ringmåler. Du kan enten låne en ringmåler af in-Smykker eller du kan gå ned til din lokale smykkeforhandler og få målt din ringstørrelse.

Ønsker du at låne en ringmåler af in-Smykker tager vi et depositum på 350,- kr som vil blive refunderet ved tilbagelevering af ringmåleren - det eneste det koster dig er returportoen.

Du kan bestille en ringmåler ved at klikke her eller på billedet herunder.

Lån en ringmåler

 

Forkert valg

Det er vigtigt at du vælger den rigtige størrelse, vi kan ikke tage ansvar for om du bestiller den rigtige ring størrelse. Det vil sige at bestiller du den forkerte størrelse, står returnering eller ombytning for egen regning. Skulle du være så uheldig at bestille en forkert størrelse er det altså dig som kunde der må betale for returporto, samt evt. forsendelse af ny korrekt størrelse.